top of page

Ενίσχυση Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων που επλήγησαν λόγω Covid-19 στην Περιφέρεια Κρήτης


Η Δράση θα στηρίξει τις επιχειρήσεις της Περιφέρειας Κρήτης που αντιμετωπίζουν ανεπάρκεια ρευστότητας και υφίστανται σημαντικές ζημίες λόγω των επιπτώσεων από τα μέτρα για τον περιορισμό της έξαρσης της νόσου COVID-19. Ο εξαιρετικός χαρακτήρας της έξαρσης της νόσου COVID-19 σημαίνει ότι οι εν λόγω ζημίες δεν θα μπορούσαν να είχαν προβλεφθεί, είναι σημαντικής κλίμακας και ως εκ τούτου, δημιουργούν για τις επιχειρήσεις συνθήκες που διαφέρουν σημαντικά από τις συνθήκες της αγοράς στις οποίες λειτουργούν κανονικά. Ακόμη και υγιείς επιχειρήσεις, οι οποίες είναι καλά προετοιμασμένες για τους εγγενείς κινδύνους της συνήθους επιχειρηματικής δραστηριότητας, αντιμετωπίζουν δυσκολίες οι οποίες θέτουν σε κίνδυνο την βιωσιμότητά τους. Πρωταρχικός στόχος της παρούσας δράσης είναι να παρασχεθεί στοχευμένα, δημόσια στήριξη προκειμένου να διασφαλιστεί ότι στην αγορά θα υπάρξει επαρκής ρευστότητα για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της νόσου COVID19. Στο πλαίσιο αυτό, η συγκεκριμένη δράση αφορά ενίσχυση μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία με τη μορφή μη επιστρεπτέας επιχορήγησης (κεφάλαιο κίνησης), σύμφωνα με τα παρακάτω οριζόμενα.

Δικαιούχοι της Δράσης

Επιλέξιμοι Δικαιούχοι: Υφιστάμενες Μικρές και Πολύ Μικρές Επιχειρήσεις, που νομίμως λειτουργούν στην Περιφέρεια Κρήτης και στους ΚΑΔ σύμφωνα με το Παράρτημα Ι της πρόσκλησης.

Επιλέξιμες Νομικές Μορφές

i. Ανώνυμη Εταιρία, ii. Εταιρία Περιορισμένης Ευθύνης, iii. Ομόρρυθμη Εταιρία, iv. Ετερόρρυθμη Εταιρία, v. Ι.Κ.Ε, vi. Ατομική Επιχείρηση, vii. Ν.Ε.Π.Α., viii. Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση του Ν. 4430/2016 ως ισχύει, ix. Συνεταιρισμός x. Δικηγορική Εταιρία του άρθρου 49 επ. του Ν. 4194/2013.

Προϋποθέσεις Συμμετοχής

Οι βασικές προϋποθέσεις συμμετοχής των επιχειρήσεων που υποβάλλουν πρόταση, είναι οι ακόλουθες:

• Να δραστηριοποιούνται στην Περιφέρεια Κρήτης.

• Να έχουν κάνει έναρξη πριν την 1/1/2019.

• Να έχουν ως κύριο κωδικό δραστηριότητας ή δραστηριότητα με τα μεγαλύτερα έσοδα έναν από τους επιλέξιμους ΚΑΔ του Παραρτήματος Ι και στον οποίο να δραστηριοποιούνται αδιαλείπτως τουλάχιστον από 31/1/2020 και έως την ημέρα υποβολής της πρότασης.

• Να είναι Πολύ Μικρή ή Μικρή Επιχείρηση.

• Κατά το 2019 να απασχολούσαν λιγότερους από 50 εργαζομένους.

• Το άθροισμα των εξόδων που προκύπτουν από τις κάτωθι κατηγορίες να ισούται ή να είναι μεγαλύτερο των 6.000 € 1. των Αγορών Εμπορευμάτων Χρήσης 2. των Αγορών Α’ Υλών και Υλικών Χρήσης 3. του συνόλου των Δαπανών για Παροχή Υπηρεσιών 4. του συνόλου των Ενοικίων που καταβλήθηκαν στην χρήση από την επιχείρηση 5. του συνόλου των Παροχών σε εργαζομένους (πλην αυτών που απασχολήθηκαν σε Αγροτικές-Βιολογικές δραστηριότητες) 6. του συνόλου των Διαφόρων Λειτουργικών Εξόδων

• Να τηρούν απλογραφικά ή διπλογραφικά βιβλία του ν. 4308/2014.

• Να μην συντρέχουν λόγοι αποκλεισμού της παραγράφου 1 του άρθρου 40 του ν. 4488/2017 (Α΄137).

Ημερομηνίες Υποβολής

Λήξη υποβολής προτάσεων: 30-10-2020 και ώρα 15.00 μ.μ

 

Αν θέλετε περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας συμπληρώνοντας την φόρμα ή επικοινωνώντας στο 210-3009878:




bottom of page