top of page

Νέα Ημερομηνία Λήξης Πρόγραμμα - Θέρμανση για εξωτερικούς χώρους

Έγινε ενημέρωση: 23 Απρ 2021

Οι Επιχειρήσεις του Τομέα Εστίασης, αντιμετωπίζουν ανεπαρκή ρευστότητα και αντιμετωπίζουν σημαντική ζημία λόγω των επιπτώσεων από τα μέτρα για τον περιορισμό της έξαρσης της νόσου COVID-19.


Οι επιπτώσεις από την έξαρση της νόσου COVID-19 έχουν δημιουργήσει σοβαρή επιβράδυνση ολόκληρη την οικονομίας πλήττοντας τις επιχειρήσεις, τις θέσεις εργασίας και τα νοικοκυριά. Ιδιαίτερης σημασίας είναι η περίπτωση των επιχειρήσεων του τομέα της εστίασης όπου παρατηρείται συγκέντρωση πλήθους δυσανάλογο με το διαθέσιμο χώρο το οποίο έρχεται σε αντίθεση με τις οδηγίες περιορισμού της νόσου. Για την αποφυγή του συνωστισμού στους εσωτερικούς τους χώρους και τη λειτουργία σε εξωτερικούς νόμιμα χρησιμοποιούμενους χώρους όπου ο καλύτερος αερισμός συμβάλλει στην προστασία της δημόσιας υγείας, επιχορηγούνται οι επιχειρήσεις εστίασης, για την προμήθεια θερμαντικών σωμάτων εξωτερικού χώρου.


Προϋπολογισμός: 60.000.000,00 ευρώ

Περιφέρειες Δράσεις : Ολη η Ελλάδα

 

Έλεγχος αν το δικαιούσαι

Για δωρεάν προέλεγχο ή εκδήλωση ενδιαφέροντος πατήστε εδώ

 

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς, η δράση που αναμένεται να ξεκινήσει σε λίγες ημέρες και να διαρκέσει 2 μήνες, θα επιχορηγεί την προμήθεια ενός θερμαντικού σώματος ανά 10 τ.μ. νόμιμα αδειοδοτημένου εξωτερικού χώρου ή παραχωρημένου με βάση την αίτηση που έχει υποβάλει ο δυνητικός λήπτης της και μέχρι 100 ευρώ για κάθε θερμαντικό σώμα χωρίς ΦΠΑ. Σε περίπτωση που ο αριθμός των τετραγωνικών μέτρων, δεν δικαιολογεί ακέραιο αριθμό θερμαντικών σωμάτων, το ποσό της επιχορήγησης υπολογίζεται με τον αμέσως επόμενο ακέραιο αριθμό θερμαντικών σωμάτων.


 

Έλεγχος αν το δικαιούσαι

Για δωρεάν προέλεγχο ή εκδήλωση ενδιαφέροντος πατήστε εδώ

 

Προμήθεια θερμαντικών σωμάτων που πραγματοποιήθηκε από την 1η Φεβρουαρίου του 2020 και μετά αλλά και πριν την έγκριση της δημοσίευση της πρόσκλησης, θα καλύπτεται από αυτήν, υπό την προϋπόθεση ότι ο λήπτης της ενίσχυσης διέθετε τουλάχιστον έναν ενεργό ΚΑΔ, κατά την ημερομηνία προμήθειας και εξακολουθεί να τον διαθέτει κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησής του προς χρηματοδότηση.

 

Έλεγχος αν το δικαιούσαι

Για δωρεάν προέλεγχο ή εκδήλωση ενδιαφέροντος πατήστε εδώ

 

Το συνολικό ποσό της δημόσιας χρηματοδότησης που δύναται να λάβει η κάθε επιχείρηση (σε επίπεδο «ενιαίας επιχείρησης») από τη δράση, λαμβάνοντας υπόψη κάθε άλλη ενίσχυση που έχει λάβει ή θα λάβει δυνάμει του Κανονισμού 1407/2013 την τελευταία τριετία, υπολογιζόμενη σε κυλιόμενη βάση, δεν δύναται να ξεπερνάει τις 200.000 ευρώ (ή 100.000 ευρώ για τον τομέα των μεταφορών).


Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο, καταβάλλεται προσπάθεια, ώστε το σύνολο της επιδότησης να είναι ακατάσχετο.


Οι επιλέξιμοι ΚΑΔ για ενίσχυση είναι οι:


- 56.10: Δραστηριότητες υπηρεσιών εστιατορίων και κινητών μονάδων εστίασης. Περιλαμβάνονται και όλοι οι ΚΑΔ της υποκατηγορίας 56.10


- 56.29.20: Υπηρεσίες καντίνας. Περιλαμβάνονται και όλοι οι ΚΑΔ της υποκατηγορίας 56.29.20


- 56.30: Δραστηριότητες παροχής ποτών. Περιλαμβάνονται και όλοι οι ΚΑΔ της υποκατηγορίας 56.30.


-55.10: Ξενοδοχεία και παρόμοια καταλύματα


-55.20: Καταλύματα διακοπών και άλλα καταλύματα σύντομης διαμονής


 

Έλεγχος αν το δικαιούσαι

Για δωρεάν προέλεγχο ή εκδήλωση ενδιαφέροντος πατήστε εδώ

 

Ημερομηνία Έναρξης Ηλεκτρονικής Υποβολής: 04 Ιανουαρίου 2021 και ώρα 15:00.

Ημερομηνία Λήξης Ηλεκτρονικής Υποβολής: 31 Δεκεμβρίου 2021 και ώρα 17:00.

bottom of page