top of page

Νέος Αγρότης: Επιδότηση έως 40.000€

Αναμένεται άμεσα να ανοίξει το πρόγραμμα επιδότησης νέων αγροτών που θα επιδοτήσει έως 40.000€ ανά γεωργό, σύμφωνα με την σχετική προδημοσίευση.

 

Αναλαμβάνουμε την αίτησή σου - Κάλεσέ μας σήμερα στο 2104408040 ή συμπλήρωσε την φόρμα επικοινωνίας εδώ.

 

Υπομέτρο 6.1 “Εγκατάσταση νέων αγροτών”

Στόχος του προγράμματος ενισχύσεων νέων γεωργών (κάτω των 41 ετών) είναι η αύξηση της ανταγωνιστικότητας των γεωργικών εκμεταλλεύσεων μέσω της ηλικιακής ανανέωσης και της δημιουργίας επιχειρηματιών γεωργών που με το πέρας της στήριξης θα διαθέτουν κατάλληλα εφόδια και βιώσιμες εκμεταλλεύσεις

Ποιους αφορά

Δικαίωμα υποβολής αίτησης έχουν:

α) φυσικά πρόσωπα και

β) νομικά πρόσωπα στα οποία ο αρχηγός της γεωργικής εκμετάλλευσης είναι νέος γεωργός (κάτω των 41 ετών) που, κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης στήριξης, πληροί συγκεκριμένες προϋποθέσεις.

Ποσό ενίσχυσης

Το ποσό ενίσχυσης δεν συνδέεται με συγκεκριμένες δαπάνες και διαμορφώνεται ως εξής: Βασικό ποσό ενίσχυσης τα 35.000 ευρώ επί του οποίου μπορεί να υπολογίζονται οι πιο κάτω προσαυξήσεις:

α) 2.500 ευρώ, εφόσον η περιοχή μόνιμης κατοικίας των νέων γεωργών βρίσκεται σε περιοχές ορεινές ή μειονεκτικές ή σε μικρά νησιά (νησιά μέχρι και 3.100 κατοίκους πληθυσμό) ή συνδυασμό αυτών των κατηγοριών περιοχών.

β) 2.500 ευρώ, εφόσον η βασική κατεύθυνση της γεωργικής εκμετάλλευσης κατά την ολοκλήρωση του επιχειρηματικού σχεδίου είναι η πτηνοκτηνοτροφική. Συνεπώς το ποσό ενίσχυσης μπορεί να διαμορφωθεί από 35.000 € έως 40.000 €.

Η οικονομική ενίσχυση καταβάλλεται σε δύο δόσεις. Η πρώτη δόση καταβάλλεται με την ένταξη του νέου γεωργού στο μέτρο και αντιστοιχεί στο 70% της συνολικής ενίσχυσης.

 

Αναλαμβάνουμε την αίτησή σου - Κάλεσέ μας σήμερα στο 2104408040 ή συμπλήρωσε την φόρμα επικοινωνίας εδώ.

 

bottom of page