top of page

ΘΕΣΣΑΛΙΑ: Ενίσχυση Επιχειρήσεων έως 90.000€ για συμμετοχή τους σε εκθέσεις [αναμένεται]

Η Δράση, που αναμένεται να ανοίξει άμεσα, αφορά στην προώθηση της εξωστρέφειας επιχειρήσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας μέσω της συμμετοχής τους σε εμπορικές εκθέσεις που διοργανώνονται στην Ελλάδα, στην ΕΕ καθώς και σε τρίτες χώρες.



Ποσό ενίσχυσης

Ο επιχορηγούμενος προϋπολογισμός κάθε Σχεδίου μπορεί να ανέλθει έως τις 90.000€ με την επιδότηση να ανέρχεται στο 50%.



Δικαιούχοι

Δικαιούχοι δύναται να είναι υφιστάμενες Μικρές και Πολύ Μικρές Επιχειρήσεις, οι οποίες πριν την ημερομηνία ηλεκτρονικής υποβολής της αίτησης χρηματοδότησης πρέπει να:

I. Έχουν τουλάχιστον δύο (2) πλήρεις κλεισμένες διαχειριστικές χρήσεις.

II. Δραστηριοποιούνται ουσιωδώς (Κύριος Κωδικός Δραστηριότητας ή Κωδικός Δραστηριότητας με τα μεγαλύτερα έσοδα) σε έναν (1) επιλέξιμο ΚΑΔ δραστηριότητας.

III. Διαθέτουν τον/τους επιλέξιμους ΚΑΔ επένδυσης.

IV. Παράγουν/μεταποιούν ήδη τα προς έκθεση προϊόντα.

V. Διαθέτουν επιλέξιμους ΚΑΔ οι οποίοι αφορούν σε προϊόντα/υπηρεσίες που επιθυμούν να προωθήσουν μέσω της συμμετοχής τους στις εκθέσεις.


ΤΡΟΠΟΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ

Η αξιολόγηση των προτάσεων προβλέπεται να γίνει με διαδικασία συγκριτικής αξιολόγησης. Θα εξετάζονται και θα βαθμολογούνται η σαφήνεια και η πληρότητα της περιγραφής του επενδυτικού σχεδίου, ο Προϋπολογισμός του επενδυτικού σχεδίου που αναλογεί σε εκθέσεις εσωτερικού - εξωτερικού, με πρόκριση την συμμετοχή σε εκθέσεις του εξωτερικού, η μεταβολή του κύκλου εργασιών της επιχείρησης μεταξύ των ετών 2021 και 2022, η υφιστάμενη απασχόληση σε ΕΜΕ το έτος που προηγείται της ημερομηνίας υποβολής της αίτησης Χρηματοδότησης, ο βαθμός εξάρτησης (χαμηλό/υψηλό ρίσκο επένδυσης) της υλοποίησης του Επενδυτικού Σχεδίου σε σχέση με τον μέγιστο Κύκλο Εργασιών της Επιχείρησης τη διετία που προηγείται του έτους πριν την υποβολή της αίτησης χρηματοδότησης καθώς και το μέσο προϋπολογιζόμενο κόστος ανά έκθεση


Δεν θα πρέπει να έχει γίνει έναρξη εργασιών του υπό ενίσχυση επενδυτικού σχεδίου (δήλωση συμμετοχής σε έκθεση) πριν την υποβολή της Αίτησης Χρηματοδότησης από τις δικαιούχους επιχειρήσεις (εκπλήρωση χαρακτήρα κινήτρου).

Χρόνος υλοποίησης επενδυτικών σχεδίων:

προβλέπεται διάστημα μέχρι δώδεκα (12) μήνες από την ημερομηνία έκδοσης της Απόφασης Ένταξης.


Τι χρηματοδοτείται:

βασικές κατηγορίες δαπανών αποτελούν η μίσθωση (βασικά Κόστη εγκατάστασης, σχεδιασμός και εξοπλισμός) και η διαχείριση (Υπηρεσίες Μεταφοράς και Ασφάλισης εμπορευμάτων, Δαπάνες Μετακίνησης, Διαμονής, Διατροφής, Υπηρεσίες Επικοινωνίας) Περιπτέρου.


Τα κριτήρια Αξιολόγησης και Επιλογής για τα επενδυτικά σχέδια που υποβάλλονται και αξιολογούνται στο πλαίσιο της παρούσας Πρόσκλησης, η διαδικασία αξιολόγησης καθώς και οι επιλέξιμοι ΚΑΔ θα αναρτηθούν στην Πρόσκληση που θα εκδοθεί.


Σύμβουλος επιδοτήσεων ΕΣΠΑ

bottom of page